Internet gids voor reizen

Verenigde Arabische Emiraten
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

Verenigde Arabische Emiraten > Foto's en reisverhalen > Foto's uit Dubai (V.A.E)

Foto's uit Dubai (VAE): Burj Al Arab, Al Fahidi-Fort, Philately House, Bur Dubai en Centraal Business District.

                           Hotel Burj Al Arab in Dubai (VAE)
                                   Hotel Burj Al Arab in Dubai (VAE)                                          © Jenny Smit


Het Hotel Burj Al Arab in Dubai wordt als het enige 7-sterren hotel en het meest luxueuze hotel ter wereld beschouwd. Het is ook één van de hoogste hotels (321 meter hoog) en waarschijnlijk het duurste hotel in de wereld. Met een vorm van een zeil van een dhow is Burj Al Arab tot het symbool van Dubai uitgegroeid. 

 

Burj Al Arab staat op een kunstmatig eiland, 280 meter verwijderd van het strand van Jumeirah strand, op 15 km afstand van het stadscentrum. Een brug (ingangsprijs) verbindt het eiland met het vasteland. De toegang tot het hotel wordt streng bewaakt.

Al Fahidi Fort en Philately House in Dubai (VAE)
Al Fahidi Fort en Philately House in Dubai (VAE)                                                                                    © Jenny Smit

Het Al Fahidi-fort werd in 1787 in Dubai gebouwd ter verdediging van de stad. Het is een rechthoekig fort met enorme torens op drie hoeken en is gelegen in het historische district Bur Dubai. Het Al Fahidi-fort is het oudste gebouw van de stad.  

Nadat het gebouw
volledig gerenoveerd werd, opende het Museum van Dubai in 1971 in het fort. Het museum biedt een zeer duidelijk inzicht in het leven in Dubai in het verleden. Dit kleine museum is één van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden in Dubai. 


Philately House maakt deel uit het erfgoed van Dubai. Het huis werd oorspronkelijk in 1905 in het historische district van Dubai gebouwd, in 1930 opnieuw opgebouwd en nog later gerestaureerd.

Bur Dubai en Centraal Business District in Dubai (VAE).
Bur Dubai en Centraal Business District in Dubai (VAE).                                                                            © Jenny Smit 

Dubai is de hoofdstad van het gelijknamige emiraat, één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De stad wordt doorsneden door een kreek, een smalle baai van de Perzische Golf. Aan de noordkant bevindt zich het nieuwe Dubai en aan de zuidzijde vindt men het oude Dubai. 

Bur Dubai is een historisch district aan de westzijde van de Dubai Creek. Bur Dubai en Deira zijn de twee gedeelten van het oude Dubai.


 

Links

Jenny Smit's reisverhalen
vind hier andere foto's uit dubai: khor dubai, heritage village, oud dubai, al ghouss, moskee en andere foto's.

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2020 WillGoTo. Tous droits réservés.

Foto's uit Dubai (V.A.E.): Burj Al Arab, Al Fahidi Fort, Philately House, Bur Dubai en Business District, beelden uit Dubai en reigids Verenigde Arabische Emiraten.