Internet gids voor reizen

Duitsland
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

Duitsland > Accommodatie > Vakantiewoningen - Vakantiehuizen > München, een leuke stad

München, de leukste stad voor elk type reiziger

Veel reizigers kiezen vaak voor de stad Berlijn als ze Duitsland aandoen. Zeker omdat mensen vinden dat daar goedkopere accommodatieste vinden zijn. Ik persoonlijk vind dat reizigers een veel leuker alternatief zoals Münchenhelaas maar al te vaak over het hoofd zien. München is een prachtige stad met een rijke geschiedenis. Of je nou een natuurliefhebber bent, graag cultuur snuift of in het nachtleven wilt duiken, heeft deze mooie stad voor iedereen wel wat te bieden.

De mensen in München zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Ze weten bovendien wat het Bourgondisch leven inhoudt. Voor de liefhebber van gastronomie bijvoorbeeld zijn er ontelbare goede restaurantjes te vinden. Wat je zeker moet doen in München is naar een van de vele "Biergartens" gaan om bier te drinken. Hier gaat de lokale bevolking naar toe om met zijn allen daar gezellig te eten en te drinken.


Natuurlijk is München beroemd om haar befaamde Oktoberfeest,
maar de stad biedt zoveel meer! Je zult geen moment vervelen.

Denk maar aan de enorme keuze aan musea waaruit je kunt kiezen om te bezoeken. Neem nu het Deutsches museum. Als je een liefhebber bent van techniek en wetenschap dan is deze bezienswaardigheid zeker die hoog op je verlanglijstje moet staan. Je vindt er bijvoorbeeld complete vliegtuigen en auto’s in de museumhallen. Het is een plek waar je goed de hele dag aan kunt besteden.

München is voor de sportliefhebber ook erg interessant. De Allianz Arena, waar de voetbalclub Bayern München haar thuishaven heeft, is de mooiste voetbaltempel van Europa die je absoluut moet bezoeken.

Verdiep je liever in de geschiedenis van de stad en ben je meer van de architectuur? Dan is het bezoeken van de vele mooie kerken in de binnenstad een absolute must.

Hou je liever minder van de drukte en will je de stad ontvluchten? Dan kun je bij een van de nabijgelegen meren rondom de stad rustig bijkomen van de hectiek. De Tegernsee bijvoorbeeld is een van de mooiste meren gelegen ten zuiden van München. Daar zijn veel recreatieve mogelijkheden te vinden. Je kunt bijvoorbeeld zeilen, flinke wandeltochten maken of als je in een wat avontuurlijke bui bent gaan bergklimmen.


Kortom is München een stad die elke reiziger eens bezocht moet hebben. Goed voor een weekendje weg of anders ook goed om daar een paar dagen langer te vertoeven.


 

Links

Terug naar de Hoofdpagina

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

Artikel: München, een leuke stad