Internet gids voor reizen

Thailand
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

Thailand > Accommodatie > Thailand, meer dan zon, zee en strand alleen

Thailand, meer dan zon, zee en strand alleen.
Artikel
 

Wil je graag een nieuwe wereld instappen zodra je het vliegtuig uitkomt? Ga dan eens naar Thailand. Zodra je de Luchthaven Suvarnabhumi verlaat, komt een gordijn van warme lucht je tegemoet. Geuren, kleuren, alles in anders. Neem een taxi naar je accommodatie, stap onder de douche om even wakker te worden en ga meteen Bangkok in. Deze miljoenenstad heeft werkelijk van alles te bieden.

Het is een wirwar van drukte, cultuur en zelfs adembenemende natuur.
Verken bijvoorbeeld de stad eens per fiets. Je komt op plaatsen waar je anders nooit zou komen, en maakt kennis met de groene wijken aan de rand van Bangkok, waar alles nog hetzelfde is als jaren geleden. Op deze manier maak je kennis met de lokale bevolking en leer je het echte Bangkok kennen.

Een ‘longtail’ boot over de Chao Praya rivier is ook een must. Doe dit in de avond en bekijk Bangkok vanaf het water. Een andere aanrader is een dagtrip te boeken naar Kanchanaburi. Deze kleine, maar wereldberoemde stad ligt op zo’n anderhalf uur rijden vanaf Bangkok en staat bekend om de ‘brug over de rivier de Kwai’, naar de gelijknamige en op waarheid berustte film. Je kunt hier niet alleen de brug zien, maar er zijn talrijke musea die het leven van toen erg realistisch weergeven. Tevens ligt de brug in een gebied met veel natuurschoon – aan de rand van de jungle.

Je kunt ook besluiten om hier een paar dagen te blijven, zodat je bijvoorbeeld ook de Erawan watervallen kunt bezoeken, of kunt gaan raften op de rivier.

Na een paar dagen te hebben genoten van een totaal andere wereld, kun je kiezen om terug te gaan naar Bangkok. Deze stad heeft immers genoeg te bieden! Vergeet ook Kao San Road zeker niet, ook wel ‘backpackers heaven’ genoemd. Deze straat staat bekend om haar markt en vele mogelijkheden om te overnachten. Hier zal je dan ook zeker andere mensen ontmoeten die je hoogstwaarschijnlijk goede tips kunnen geven. Thailand alleen ideaal voor een strandvakantie? Beantwoord deze vraag als je weer terug op Schiphol bent…

Meer over reizen naar Thailand.


 

Links

Terug naar de Hoofdpagina

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.