Internet gids voor reizen

België
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

België > Accommodatie > Vakantiewoningen - Vakantiehuizen > Een romantische dag in Brussel

Een romantische dag in Brussel

Een romantisch weekendje weg maar geen groot budget? Wat dacht je van een weekendje in Brussel:  zo dichtbij en toch zo anders! 

Geniet van de prachtige architectuur, de vriendelijke mensen en de overheerlijke chocolade die de hoofdstad van België te bieden heeft. Een goed tip voor de romantici onder ons is misschien het huren van een  appartement in Brussel in plaats van veel te veel geld te betalen voor een onpersoonlijke hotelkamer. Op deze manier kun je geld besparen en verblijven in een privé appartement zonder gestoord te worden door vervelende medegasten of hoteliers.  

Verblijf in de buurt van het kleine Sablon plein en bewonder dit park omgeven met statige gebouwen uit de 17e eeuw en voorzien van bronzen standbeelden.

Maak een korte  wandeling van de Kleine Zavel (place du Petit Sablon) naar de Grote Zavel  (Grand Sablon) waar je nog meer gebouwen en architectuur kan bewonderen. Combineer deze visite met een heerlijke lunch in één van de vele restaurants of brasserieën.  Beleef de Bourgondische leefstijl waar de Belgen zo bekend om staan, met een heerlijke lunch in een van de talrijke restaurants of brasserieën. 

Bezoek hierna het MIM, het muziekinstrumenten museum van Brussel. Of je nu wel of niet geïnteresseerd bent in het geschieden is van muziek doet er niet toe wanneer je het dak terras betreed. De panorama bar op de hoogste verdieping biedt een  geweldig uitzicht over de stad. Sowieso een bezoekje waard dus.

Voor diegene die wel houdt van een dagje shoppen mag een bezoek aan de Louizalaan (Avenue Louise) niet ontbreken. Laat het over aan de Brusselaren om een winkelstraat te voorzien van majestueuze gebouwen met prachtige façades. Wanneer je de Louizalaan blijft volgen kom je vanzelf uit bij Kasteleinsplein  (Place du Chatelain). Een gezellig marktplein vol met jonge, hippe mensen en een overvloed aan gezellige barretjes. Tijd voor het eerste glas Duvel of Kriek. 

Sluit de dag af met een diner bij Bleu de Toi, een restaurant dat bekend staat om zijn authentieke keuken. Geniet van bintjes met escargots of gegratineerde Reblochon kaas. Verwacht geen donker hol bij dit restaurant maar een trendy open ruimte met veel blauw en wit. 

Wanneer de smaakpapillen verzadigd zijn is de tijd voor een drankje en een dansje bij The Music Village bij de Grote Markt (Grand Place). Deze club bestaat uit twee verschillende panden en staat bekend om de live optredens van bekend zowel als onbekend jazz talent.

Is dit niet jouw muziek? Boek dan een concert kaartje voor een optreden in de prachtige Bozar concerthal of laat jezelf helemaal gaan bij  trendy club: Chapelle de Brigittine.
 
Maak de volgende dag gebruik van je appartement en bereid een uitgebreid ontbijt bestaande uit verse croissants en petit pains.

Reisgids België  


 

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.