Internet gids voor reizen

China
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

China > Toeristische informatie > Ontdek China ''off the beaten track''

Ontdek China ''off the beaten track''

Scala aan mogelijkheden presenteert zich met kennis opkomende wereldtaal 

 

China kent relatief veel paden die voor een gemiddelde toerist nog onbewandeld zijn. De route van Zhejiang naar Anhui over de Hui Hang bijvoorbeeld brengt je langs prachtige natuur en de levendige rivier Xiaoyao, waaraan talrijke dorpen liggen. De meeste zigzagpaden hier zijn van steen wat de route goed bewandelbaar maakt. Of bezoek Sichuan voor een unieke spirituele ervaring. Je vindt er het Emeishan National Park, wat onderdeel van UNESCO is, een groot aantal kloosters middenin valleien en bergen, omringd door oerwoud, watervallen, tropische planten en bloemen en natuurlijk de brutale apen!

 

Als je massatoerisme maar niks vindt en je in plaats daarvan de authentiekere en fascinerendere kant van China wilt ontdekken, dan is een reis ''off the beaten track'' jou op het lijf geschreven! 
 

Spontaan je koffer of backpack inpakken en op de eerstvolgende vlucht naar Shanghai stappen is ongetwijfeld leuk en spannend, echter, de pret zou snel na aankomst mogelijk in frustratie om kunnen schakelen. In de grote steden zul je met Engels goed uit de voeten kunnen, maar ben je van plan om daarna verder te reizen en het platteland te verkennen dan zul je merken dat de meeste Chinezen geen andere taal dan hun eigen spreken. Iets simpels als een treinkaartje kopen kan al gauw een hele opgave worden. Het is dan ook een leuk idee om te beginnen met een taalcursus. Deze kan je van te voren thuis volgen maar je kunt ook kiezen voor een taalcursus in Beijing of Shanghai

 

Mandarijn Chinees leren in China is meer dan alleen een voorbereiding op een rondreis door het land. Natuurlijk zijn de voordelen die je gelijk merkt dat je op markten en in winkels niet snel een veel hogere ''toeristenprijs'' betaalt en dat locale bewoners een stuk vriendelijker overkomen als ze zien dat je moeite doet om hun moeilijke taal onder de knie te krijgen. De voordelen op lange termijn – mocht je ervoor kiezen om een langere taalcursus te volgen – zijn o.a. verhoogde kansen om een baan in een internationaal bedrijf te krijgen. Het Chinees is tegenwoordig één van de belangrijkste en meest dominante talen binnen de internationale zakenwereld. Naar verwachting zal dit in de toekomst alleen maar toenemen.

 

Redenen te meer dus om een avontuur door China aan te gaan en de taal en cultuur grondig in je op te nemen.


 

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.