Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Nieuws voor reizigers in de hele wereld in 2018

Reisnieuws 2018.                           Delen

December 2018 - Kaapverdië: Afschaffing van het visum voor Europese onderdanen. 

Vanaf 1 januari 2019 zullen onderdanen van landen van de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen en IJsland van het aanvragen van een visum voor een verblijf van niet meer dan 30 dagen in Kaapverdië worden vrijgesteld. Lees verder.

December 2018 - Tanzania
: Lancering van het e-visumsysteem.

Via het Tanzaniaanse portaal voor immigratie kunt u nu online een toeristen-, zaken- of doorreisvisum voor Tanzania (zowel het vasteland van Tanzania als Zanzibar) aanvragen. Lees verder.

November 2018 - Hong Kong: Opening van de brug tussen Hongkong en het vasteland van China.
 
Sinds eind oktober is de brug Hongkong-Zhuhai-Macau voor verkeer geopend. Lees verder.

Oktober 2018 - Turkije: Einde van het visum bij aankomst.

Vanaf 28 oktober moeten toeristen die naar Turkije reizen het vereiste visum hetzij bij de Turkse ambassade of op de officiële Turkse e-visum website verkrijgen voordat ze naar Turkije vertrekken. Lees verder.

Oktober 2018 - Iran: Visa apart van het paspoort.

Toeristen die Iran willen bezoeken moeten het visum bij de Iraanse ambassade in hun land blijven aanvragen. Maar, van nu af zullen de meesten van hen het visum per e-mail (net als een e-visum) ontvangen en niet langer in de vorm van een annotatie en een zegel in hun paspoort. Lees verder.

September 2018 - Israël: Sneltrein tussen Tel Aviv en Jeruzalem.

Eind september zette Israël een hogesnelheidstrein tussen de luchthaven van Tel Aviv en een nieuw station bij de ingang van Jeruzalem in gebruik. Lees verder.

September 2018 - Reunion: Nieuwe uitbarsting van de Piton de la Fournaise.

De Piton de la Fournaise, een vulkaan gelegen op het eiland Reunion in de Indische Oceaan, barstte voor de vierde keer dit jaar. De uitbarsting begon op 15 september en eindigde op 1 november. Lees verder.

September 2018 - Turkije: Aanstaande opening van de nieuwe luchthaven van Istanbul.

Op 31 oktober om middernacht zal de nieuwe luchthaven van Istanbul in werking treden en de luchthaven Istanboel Atatürk vervangen, die dan zijn activiteiten zal staken. Lees verder.

Augustus 2018 - Europa: Rechten van vliegtuigpassagiers.

In de Europese Unie hebben vliegtuigpassagiers recht op compensatie in geval van vertraging (van meer dan 3 uur), annulering (aangekondigd minder dan 14 dagen vóór de voor de geplande vertrekdatum) of overboeking (met instapweigering) van hun vlucht. Lees verder.

Augustus 2018 - Wit-Rusland: verblijf tot 30 dagen visumvrij.

De burgers uit 80 landen, waaronder alle landen van de Europese Unie, Australië, Japan en de Verenigde Staten, mogen nu zonder visum tot 30 dagen (in plaats van vijf) in Wit-Rusland verblijven, op voorwaarde dat zij aan de internationale luchthaven van Minsk met een geldig paspoort. Lees verder.

Juli 2018 - Wereld: Snelle verbindingen tussen Star Alliance-vluchten.

De Star Alliance, die een groot aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder United Airlines, Lufthansa (en haar Belgische, Zwitserse en Oostenrijkse dochterondernemingen), Air India, Air China, Air Canada, ANA, Thai Airways en vele anderen samenbrengt, biedt haar reizigers een hulpdienst in gevallen van nauwe vluchtaansluitingen. Deze dienst bewaakt de vluchtvertragingen en de transittijden van passagiers met aansluitende vluchten. De dienst komt tussenbeide om elke passagier met nauwe vluchtverbinding te helpen, zodat hij de aansluiting met zijn volgende vlucht niet mist.

Deze proactieve service werkt op elf grote luchthavens: Frankfurt (FRA), Londen Heathrow (LHR), München (MUC), Chicago (ORD), Denver (DEN), Houston (IAH), New York-Newark (EWR), Los Angeles (LAX), San Francisco (SFO), Washington Dulles (IAD) en sinds juli 2018 Toronto (YYZ).

Juni 2018 - Nieuw-Zeeland: Toeristenbelasting.

De autoriteiten van Nieuw-Zeeland kondigen de invoering, vanaf mei 2019, van een belasting van NZ $ 25 tot NZ 35 (€ 15 tot 21) ten laste van elke buitenlandse bezoeker, met uitzondering van de kinderen jonger dan 2 jaar en de burgers van het Pacific Islands Forum aan. Lees verder.

Mei 2018 - Afrika
: Benin en Zimbabwe voeren het e-visumsysteem in.

Benin en Zimbabwe hebben zojuist een e-visumsysteem ingevoerd. Voor Benin is het e-visum beschikbaar voor toeristische reizen, zakelijke reizen en doorreis, terwijl een toeristenvisum bij aankomst in het land voor een verblijf van maximaal 8 dagen mogelijk blijft. Lees verder.

Mei 2018 - Balearen: Verbod op vakantieverhuur van appartementen.

Vanaf juli wordt de vakantieverhuur van appartementen in Palma de Mallorca verbannen. Lees verder.

April 2018 - Réunion: Uitbarsting van de Piton de la Fournaise.

Op het eiland Réunion brak de vulkaan Piton de la Fournaise op 27 april uit. Lees verder.

April 2018 - Filipijnen: Boracay Island gesloten voor bezoekers.

Vanaf 26 april 2018 en voor een periode van 6 maanden hebben toeristen geen toegang meer tot het eiland Boracay op de Filipijnen. Lees verder.

Maart 2018 - Wereld: goedkope reizen.

De groeiende populariteit van goedkope luchtvaartmaatschappijen blijft antwoorden van hun concurrenten oproepen. Lees verder.

Maart 2018 - Wereld steeds meer e-visumsystemen

Steeds meer landen voeren een elektronisch visumsysteem in. Aldus hebben Oezbekistan en Pakistan zojuist besloten om een dergelijk systeem te implementeren (vanaf 2018 voor Oezbekistan). Andere landen gaan verder en schakelen de andere mogelijkheden uit, om een visum te krijgen: voor Oeganda en Oman bijvoorbeeld is het niet meer mogelijk, een visum bij de lokale ambassade aan te vragen.

De reiziger moet echter voorzichtig zijn. Soms verschijnen niet-officiële sites op de eerste plaats in de resultaten van Google op dit thema. Sommige van deze sites zijn serieuze tussenpersonen. Maar het zou gebeuren dat anderen valse visa uitgeven. Dit is in ieder geval de waarschuwing die de Indiase autoriteiten onlangs hebben afgegeven.

Februari 2018 - Cambodja
: Nieuw National Marine Park.
 
De regering van Cambodja heeft net de Koh Rong archipel gelegen op de hoogte van de badplaats Sihanoukville de status gegeven van een nationaal marien park om het ecosysteem te behouden en een verantwoord toerisme te bevorderen. Lees verder.

Januari 2018 - Thailand: Smart Visa.

Vanaf februari 2018 introduceert Thailand een vierjarig visum voor buitenlandse experts, investeerders, leidinggevenden en ondernemers. Lees verder.

Januari 2018 - Congo Brazzaville: Online visum

De Ambassade van de Republiek Congo (Brazzaville) in Parijs heeft juist online een website geopend, om online een visum aan te vragen. Lees verder.

Januari 2018 - Oman: Nieuwe officiële website voor toerisme.

Toerisme in Oman is in volle ontwikkeling. De minister van toerisme in Oman heeft zojuist een nieuwe uitgebreide website online gezet voor toeristen die van plan zijn, naar het Sultanaat te reizen. Lees verder.

Zie ook
--
reisnieuws 2019.
-- reisnieuws van het jaar 2017.
-- reisnieuws 2016.
-- reisnieuws 2015.


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

                    
(2)(2)(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

Reisnieuws van het jaar 2018. U vindt hier nieuws dat nuttig voor reizigers in verschillende delen van de wereld in 2018 kan zijn.