Internet gids voor reizen

International
English Français Deutsch Nederlands Italiano Español

International > Het beeld van de week > De toeristische attracties van het eiland Réunion

Het beeld van de week (nr. 37): de toeristische attracties van het eiland Réunion (Frankrijk).                                                 Delen

Periodiek (voorheen elke week) selecteert Willgoto hier een mooi beeld. De toeristische attracties van het eiland Réunion in de Indische Oceaan zijn het thema van de zevenendertigste foto van deze serie. Réunion is inderdaad een droombestemming voor de meeste toeristische outdoor-activiteiten, zoals bijvoorbeeld wandelen en paragliden. Het is een bestemming die buiten de Franstalige wereld te weinig bekend is.

Cirque van Mafate op het eiland Réunion

Cirque van Mafate op het eiland Réunion.                                                                                                            © CTR

De reisbestemming. Samen met de eilanden Mauritius en Rodrigues vormt het eiland Réunion de Mascarenenarchipel in het zuidwesten van de Indische Oceaan. Het ligt ongeveer 750 km ten oosten van Madagaskar en 200 km ten zuidwesten van Mauritius.

Réunion is een overzeese regio van Frankrijk. Naast het lokale Creools wordt er Frans gesproken. De munteenheid is de euro. Net als de andere Europese ultraperifere regio's, bijvoorbeeld Guadeloupe, de Canarische Eilanden en Madeira, is het eiland Réunion een integraal onderdeel van de Europese Unie, maar maakt het geen deel van het Schengengebied uit. Het eiland profiteert van medische middelen die vergelijkbaar met die in Europa zijn. De ziekenhuizen op het eiland behoren tot de best uitgeruste ziekenhuizen in de Indische Oceaan.

De oppervlakte (2504 km²) van het eiland is vergelijkbaar met die van het Groothertogdom Luxemburg. Het eiland Réunion is van vulkanische oorsprong. Het wordt volledig gevormd door twee vulkanen: de Piton des neiges en de Piton de la fournaise.  De Piton des neiges die tot 3070 m boven zeeniveau stijgt, is al meer dan 12.000 jaar niet actief geweest. De Piton de la fournaise (2.632 meter boven zeeniveau) is een van de meest actieve vulkanen ter wereld, met 2 tot 5 uitbarstingen per jaar de afgelopen jaren.

Als gevolg van sterke erosie en ineenstortingen ontstonden drie immense depressies, cirques (keteldalen) genaamd, op de hellingen van de Piton des neiges: de Cirque van Mafate, de Cirque van Salazie en de Cirque van Cilaos. Elk van deze cirques is een wereld apart, met zijn eigen natuurlijke kenmerken en geschiedenis.

De drie keteldalen en de Piton de la Fournaise behoren tot de natuurgebieden die door de Unesco als Werelderfgoed zijn geclassificeerd. Ze vormen het hart van het Nationale Park van Réunion dat maar liefst 42% van de oppervlakte van het eiland beslaat. Dit nationale park omvat 816 kilometer aan wandelpaden. De bossen van het park herbergen een rijke biodiversiteit.

De kustlijn van het eiland, die zich over meer dan tweehonderd kilometer uitstrekt, omvat ongeveer dertig kilometer zandstranden aan de westkust. Aan dit deel van de kust ligt ook het Zeereservaat van Réunion dat een oppervlakte van 3.500 hectare beslaat. Het beschermt met name het koraalrif dat zich daar bevindt. De watertemperatuur varieert tussen de 22 en 30 °C afhankelijk van het seizoen. De kwaliteit van het zwemwater voldoet aan de Europese normen.

Als gevolg van de tewerkstelling van een groot aantal Afrikaanse slaven en vervolgens Indiase en Chinese arbeiders in de 18e en 19e eeuw, is de huidige bevolking (850.000 inwoners) van het eiland zeer gemengd. De cultuur en tradities worden op het eiland door een rijke diversiteit gekenmerkt. Meer dan 40% van de bevolking is jonger dan 25 jaar.

De landbouw en de voedingsmiddelenindustrie, met name de suikerrietindustrie (suiker, rum, energie) zijn, samen met het toerisme, de belangrijkste economische hulpbronnen van het eiland.

Misschien ziet u ook graag deze prachtige foto's uit het eiland Réunion (op het Frans):


Stranden


Trekking


Piton de la Fournaise


Watervallen


Toerisme
. Net als zijn buurland Mauritius profiteert het eiland Réunion van vele toeristische attracties. Maar deze attracties zijn heel verschillend op de twee eilanden. Terwijl Mauritius voornamelijk strandvakanties biedt, is het eiland Réunion een tropisch paradijs voor liefhebbers van buitenrecreatie.

Dankzij zijn prachtige landschappen en zijn natuurlijke rijkdommen is het eiland Réunion een droombestemming voor wandelaars. Er worden geoefend wandelingen van alle niveaus (van de korte familiewandeling tot de meest sportieve trektocht) en van alle soorten (lus, rondreis of enkele reis). Ze worden gedaan met of zonder gids. Onder de gemakkelijke wandelingen vindt u bijvoorbeeld de lus van Ravenales (1u45) in Saint-Benoît of de rondreis van de gîte de Bélouve naar de beroemde waterval Trou de Fer (4u). Moeilijker zijn klassieke bergwandelingen zoals die van Maïdo naar Grand Bénare (15,4 km heen en terug, 858 m hoogteverschil) of die van Cilaos naar Piton des neiges (7,3 km enkele reis, 1662 m hoogteverschil) of nog die van Mamode Camp naar La Roche Ecrite (18,5 km heen en terug, 1050 m hoogteverschil).

Het eiland is de thuisbasis van drie langeafstandswandelpaden (GR-paden) van 40 tot 135 km. Het oudste, de GR R1, omzeilt de Piton des neiges door de drie cirques 60 km lang met soms steile beklimmingen en afdalingen over te steken. Het biedt adembenemende uitzichten. Het werd verkozen tot het favoriete langeafstandswandelpad van de Fransen in 2019. Het is mogelijk om slechts een deel ervan door te lopen of om het met andere paden te koppelen.

Elk jaar (behalve in 2020 vanwege de Covid-19 pandemie) in oktober organiseert het eiland vier grote internationale wedstrijden voor ultralopers in de bergen. De bekendste lopen zijn de Grand Raid Réunion, ook bekend als de Diagonale des Fous (ongeveer 160 km van Saint-Pierre naar Saint-Denis over het hele eiland, 9.700 meter hoogteverschil) en de Trail de Bourbon (110 km door de drie cirques, 6.400 meter hoogteverschil).

Paragliden is een andere toeristische attractie op het eiland Réunion. Dankzij de passaatwinden en het reliëf en de microklimaten van het eiland is Réunion bijna het hele jaar door een van de beste reisbestemmingen voor liefhebbers van parapente. Met vijftien vlieglocaties biedt het eiland een geschikte keuze voor zowel beginners (voornamelijk bij Colimaçons in Saint-Leu aan de westkust) als meer ervaren atleten (vooral bij Maïdo). Voor niet-ingewijden bieden veel lokale agentschappen eerste vluchten in paragliden aan.

Veel andere buitenactiviteiten, zoals mountainbiken, vinden hun favoriete terrein op het eiland Réunion. Twee daarvan hebben zich de laatste jaren bijzonder ontwikkeld: canyoning en de ontdekking van lavatunnels.

Recreatie op de stranden en watersporten (kitesurfen, snorkelen, diepzeevissen en andere boottochten) behoren ook tot de favoriete activiteiten van vakantiegangers op het eiland Réunion. In mei 2020 werden twee haaiennetten opnieuw geïnstalleerd in Boucan en Roches Noires.

Religieuze tradities en festivals (in het bijzonder het Cavadee-festival, het Dipavali-festival en de vuurlopen), de cultuur (bijvoorbeeld Maloya-dans en -muziek die deel uitmaakt van het immaterieel cultureel werelderfgoed van de Unesco), de lokale gastronomie, de Péi-ambachten en de vele lokale markten behoren tot de andere bezienswaardigheden van het eiland Réunion.

Hoe daar te komen. De meeste buitenlandse bezoekers komen op het eiland Réunion aan via de luchthaven Roland-Garros in de buurt van Saint-Denis in het noorden van het eiland. In Europa vertrekken alle vluchten vanaf luchthavens op het Frankrijk-vasteland. Buiten Europa komen ze van andere eilanden van de Indische Oceaan (Madagaskar, Mauritius, Mayotte en Seychellen) of van enkele steden in Afrika (Johannesburg) en Azië (Bangkok en Chennai).

Momenteel (november 2020), als gevolg van de Covid-19 pandemie, kan reizen naar het eiland Réunion echter alleen plaatsvinden om dwingende redenen van persoonlijke of familiale aard of om professionele of dringende redenen.

De auteur van de foto's. De meeste van de bovenstaande foto’s behoren tot het Regionaal Comité voor Toerisme van Réunion. Bekijk alle foto's van Réunion (meer dan 70 foto's).

Zie ook:
Beeld van de week 1: 
Bijkolibrie, de kleinste vogel ter wereld, is endemisch op Cuba.
Beeld van de week 2:
Pagode van de Gouden Rots in Myanmar, één van de heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.
Beeld van de week 3:
Strand van de Seychellen. De Seychellen zijn een bestemming voor een droomvakantie.
Beeld van de week 4:
Lemuur op Madagaskar (Coquerels kroonsifaka), een bedreigde primatensoort, die net zoals alle andere soorten lemuren endemisch op Madagaskar is.
Beeld van de week 5: 
Werelderfgoed in Cambodja. De tempel Banteay Srei, ook bekend als 'Citadel van de vrouwen', in Cambodja is een juweel van de Khmer kunst en een werelderfgoedsite. 
Beeld van de week 6: Stierhaai en tijgerhaai. Beide haaien zijn helaas bekend voor dodelijke aanvallen op mensen. Maar, ervaren duikers kunnen met deze haaien zwemmen.
Beeld van de week 7:
Vuurlopen op Mauritius. Vuurlopen bestaat erin, op blote voeten over gloeiend houtskool te lopen. Het is een voorouderlijke religieuze praktijk.

En veel meer foto's van de week, waaronder:
Beeld van de week 28: Stranden op Zanzibar. Zanzibar is een droombestemming voor zonnige strandvakanties b.v. na een lange safari in Oost-Afrika.
Beeld van de week 29: Fauna van Costa Rica. Costa Rica is een ideale bestemming voor alle liefhebbers van het wild.
Beeld van de week 30: De rode krab van Christmaseiland (Australië). De jaarlijkse migratie van de rode krabben van Christmaseiland is de belangrijkste toeristische attractie van het eiland.
Beeld van de week 31: De culturele bezienswaardigheden van Bangkok. Wat Pho - de tempel van de liggende Boeddha - is een van de meest bezochte attracties van de Thaise hoofdstad.
Beeld van de week 32: De toeristische attracties van België. Het Atomium is een opmerkelijk gebouw dat, net als de Eiffeltoren in Parijs, het embleem van de stad is geworden.
Beeld van de week 33: De bezienswaardigheden van Luang Prabang (Laos). De Wat Xieng Thong is representatief voor de religieuze bouwstijl van Luang Prabang.
Beeld van de week 34: De bezienswaardigheden van Ho Chi Minhstad (Saigon) in Vietnam. Ho Chi Minhstad en Cholon - de Chinese wijk van de stad - zijn de thuisbasis van vele toeristische attracties.
Beeld van de week 35: De mangroven in Mexico. Mangrovehabitats zijn bijzonder waardevolle ecosystemen voor mensen en wilde dieren.
Beeld van de week 36: De culturele attracties van Costa Rica. Het Precolumbiaanse Goudmuseum in San José is één van de belangrijkste musea, die in de hele wereld aan precolumbiaanse goudvoorwerpen gewijd zijn. 

Zie al onze "beelden van de week".


 

Links

Terug naar de vorige pagina
Terug naar de hoofdpagina Willgoto.

Links in andere talen

            
(2)(2)(2)

AdverterenEen link toevoegen - Een link verbeteren - Disclaimer -  Contacteer ons
Uw favorieten toevoegen -  Link naar Willgoto - Wereldreisgids

Copyright © 2021 WillGoTo. Tous droits réservés.

Réunion is een droombestemming voor de meeste toeristische outdoor-activiteiten, zoals bijvoorbeeld wandelen en paragliden. Het is een bestemming die buiten de Franstalige wereld te weinig bekend is.